Avatar – Trivia, Fakta, Plot og meget mere

0 Comments

Avatar er en amerikansk episk science fiction-film fra 2009 instrueret, skrevet, produceret og co-redigeret af James Cameron. Filmen har Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang og Michelle Rodriguez i hovedrollerne. Avatar fortæller historien om den paraplegiske marinesoldat Jake Sully, der rejser til den fjerne planet Pandora på vegne af det mineselskab, der beskæftiger ham.

Følgende indhold er et uddrag fra Wikipedias artikel “Avatar (2009 film)”.

“I 2154 har mennesker udtømt Jordens naturressourcer og søger at mine unobtanium på Pandora for at opretholde deres økonomi. Pandora er beboet af Na’vi, en ti fod høj (3 m), blåhudet race med en kattelignende ansigt og lupinører, der lever i harmoni med naturen.”

Hvem er direktørerne for Avatar?

James Cameron er instruktøren af Avatar.

James Cameron har instrueret film i årtier og har været i branchen i over 30 år. Han er kendt for sine sci-fi-, action- og dramafilm.

Han vandt en Oscar for bedste instruktør i 1997 for Titanic, som var en af de dyreste film nogensinde lavet på det tidspunkt.

Han skabte også 3D-kameraer, der skulle bruges i Avatar, hvilket var et stort spring fremad inden for filmteknologi på det tidspunkt.

Hvad hedder hovedpersonen i Avatar?

Avatar er en amerikansk episk science fiction-film fra 2009, skrevet og instrueret af James Cameron og udgivet af 20th Century Fox. Filmen foregår i midten af det 22. århundrede, hvor mennesker koloniserer Pandora, en frodig beboelig måne af en gasgigant i Alpha Centauri-stjernesystemet.

Hovedpersonen er Jake Sully (Sam Worthington), en paraplegisk tidligere marinesoldat, der bliver en del af Avatar-programmet for at udforske Pandora og interagere med de indfødte.

Hvor mange Oscars vandt Avatar?

Avatar er en af de mest succesrige film i filmens historie. Den vandt tre Oscars og blev nomineret til ni.

En af de mest succesrige film i biografhistorien, Avatar, blev nomineret til 9 Oscars og vandt 3.

Hvad er hovedpersonerne i Avatar?

Hovedpersonerne er Jake Sully, Neytiri og oberst Quaritch.

Jake Sully er en paraplegisk marinesoldat, der får til opgave at infiltrere Na’vi-folket på planeten Pandora. Han har et stærkt ønske om at leve i harmoni med Na’vi-folket og bliver en af deres vigtigste ledere.

Neytiri er datter af Oelkatha, en vigtig klanleder blandt Na’vi-folket, som bliver interesseret i Jake, da hun først møder ham. Hun kan kommunikere med dyr og planter, hvilket gør hende til en uvurderlig allieret for Jake i hans tid med Na’vi-folket.

Oberst Quaritch er en militærofficer udstationeret på Pandora for at hjælpe med at udnytte dens naturressourcer. Han er blevet sendt for at udrydde alle beviser på menneskeliv fra Pandora ved at ødelægge Hometree, som er hvor det meste af den menneskelige befolkning bor på planeten Pandora.

Hvor mange priser vandt Avatar?

Avatar er en amerikansk episk science fiction-film skrevet og instrueret af James Cameron. Filmen blev udgivet den 18. december 2009.

Filmen vandt 3 Oscar-priser for bedste kunstretning, bedste kinematografi og bedste visuelle effekter i 2010. Avatar vandt også 3 Golden Globe-priser for bedste film-drama, bedste instruktør og bedste originale partitur i 2010. Avatar har indtjent over 2 milliarder dollars på verdensplan ved billetkontoret, hvilket gør den til den mest indbringende film nogensinde.

Hvad er nogle citater fra Avatar?

“Jeg så englen i marmoren og huggede, indtil jeg satte ham fri.”

– Michelangelo

“Der er to mulige udfald: Hvis resultatet bekræfter hypotesen, så har du lavet en måling. Hvis resultatet er i modstrid med hypotesen, så har du gjort en opdagelse.”

-Enrico Fermi

Instruerede James Cameron også Avatar?

Nej. James Cameron instruerede Titanic og Avatar filmen.

Hvad er nogle andre film af James Cameron?

Avatar er en af James Camerons mest succesrige film. Det er en episk science fiction-film, der foregår på en fiktiv planet kaldet Pandora.

I filmen får en marinesoldat ved navn Jake Sully til opgave at finde og myrde Na’vi-lederen, Neytiris far, som har ledet en modstand mod menneskelige angribere.

Han forelsker sig i Neytiri og bliver selv en af Na’vi-folkene.

Denne film blev udgivet den 18. december 2009 og indtjente 2.787 milliarder dollars på verdensplan.

Filmen vandt tre Oscars, for bedste kinematografi (tildelt til Mauro Fiore), bedste visuelle effekter (tildelt til Jim Morris) og bedste kunstretning (tildelt til Rick Carter).

Den vandt også to Golden Globes for bedste film – drama og bedste instruktør – film

Hvilke priser har Avatar vundet?

Avatar er den mest indtjenende film nogensinde. Den har vundet i alt 9 priser ud fra 32 nomineringer.

Avatar er en amerikansk episk science fiction-film fra 2009, skrevet og instrueret af James Cameron, og med Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang, Michelle Rodriguez og Sigourney Weaver i hovedrollerne. Filmens titel refererer til en fiktiv planet beboet af menneskelignende væsener, der lever i harmoni med naturen og er forbundet med verden gennem telepati.

Hvad er den endelige pris for Avatar?

Avatar filmen er en af de dyreste film, der nogensinde er lavet. Det kostede 237 millioner dollars at producere og er 2,7 milliarder dollars værd i omsætning. Avatar er stadig den mest indtjenende film nogensinde, med en samlet omsætning på 2,7 milliarder dollars på verdensplan og en gennemsnitlig billetpris på 8 dollars.

Related Posts